Gulvafslibning a-z

14 June 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Der er mange forskellige ting, du kan have for øje, hvis dine gulve skal afslibes. Hvis du selv vil stå for arbejdet, så er det et must, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan arbejdet skal udføres – og ikke mindst om dit gulv overhovedet har en tykkelse, som gør det egnet til en gulvafslibning. Der er nemlig begrænsninger for, hvor meget et gulv kan slibes på. Uanset om du selv vil kaste dig ud i en gulvafslibning, eller du hyrer et gulvfirma, så kan du blive klogere på hele den proces, du skal igennem her. 

Processen med en gulvafslibning

Før der overhovedet kan påbegyndes en gulvafslibning, så skal man være sikker på, at trægulvet et tykt nok. Det kan man undersøge på forskellige måder. En mulighed er, at der fjernes en fodliste. Her kan man ved at kigge ned i gulvet få en fornemmelse af, hvor tykt trægulvet er. Man kan også undersøge det ved radiatoren. På gulvet ved radiatoren er der oftest en plastisk, som kan fjernes. Her kan man også bedre se trægulvets tykkelse. 

Når møbler er fjernes fra gulvet og gulvet er rengjort, så kan gulvafslibningen begynde. Til en start laves der en grovslibning. Her fjernes både den efterbehandling, som tidligere har siddet på gulvet. Og samtidig kan der slibes ridser og andet væk, så overfladen bliver jævnt og flot. Bagefter er det tid til en fin gulvafslibning. Det giver gulvet en endnu pænere finish. 

Næste og sidste skridt er nu, at gulvet skal have en efterbehandling. Det er en måde du kan præge, hvordan gulvet skal se ud. Skal gulvet gerne gøre lysere? Eller foretrækker du, at træets oprindelige farve bedre kan ses? De forskellige efterbehandling kan også påvirke, hvor modtageligt gulvet er for ridser og diverse væsker, der spildes. Der er derfor flere ting, man skal overveje. Det kan du også se her: https://gulvkanonen.dk/gulvsliber-haderslev/

More articles