Spar på varmeregningen uden at spare på varmen med en varmepumpe

13 June 2022
Astrid Pedersen

editorial

Overvejer du at anskaffe en varmepumpe? Så læs med her.

Kan det godt betale sig at skifte til en varmepumpe?

Det korte svar på spørgsmålet stillet i overskriften er ja – det kan godt betale sig at skifte til en varmepumpe. Uanset om du fyrer med olie, piller eller gas, eller om du for nuværende opvarmer stuer og værelser ved hjælp af dyre og ineffektive elektriske radiatorer, vil det sagtens kunne svare sig at skifte til henholdsvis en luft til vand varmepumpe eller til luft til luft varmepumper.

Begge modeller repræsenterer en ganske betydelig nedgang i dine årlige udgifter forbundet med opvarmning af din bolig. Du kan faktisk reducere varmeregningen med op imod halvfjerds procent.

Denne nedgang i omkostninger gør at din nye varmepumpe løsning har tjent sig selv hjem i løbet af ganske kort tid. Og du kan samtidig få dækket en del af udgifterne forbundet med anskaffelse og montering af varmepumpe, hvilket nedbringer prisen yderligere.

Varmepumpe

Hvordan vælger jeg den rette varmepumpe?

Dit valg af henholdsvis luft til vand varmepumpe eller luft til luft varmepumpe skal tage udgangspunkt i din nuværende opvarmnings form. Gamle el radiatorer kan med stor fordel udskiftes med luft til luft varmepumper, som på langt mere effektiv via opvarmer og filtrerer luften i din bolig.

Hvis du opvarmer boligen ved hjælp af vand, som varmes op af et fyr, bør du – såfremt du er glad for denne løsning – skifte fyret ud med en luft/vand varmepumpe. En sådan varmepumpe kan sagtens opvarme samme mængder brugsvand og cirkulationsvand som et fyr. Og det til en meget lavere pris.

Få hjælp til valg af luft til vand varmepumpe

Er valget faldet på en luft til vand varmepumpe, kan du hos Amalo få hjælp til at finde en løsning som matcher husstandens behov. Klik ind og læs mere på Amalo.

More articles