Misbrugsbehandling – en håndsrækning til et bedre liv

27 June 2019
Astrid Pedersen

editorial

Når du skal overtale din misbrugsramte ven eller slægtning til at gå i behandling for sin afhængighed, kan du let blive mødt af benægtelse og vrede. Derfor er det vigtigt, at du håndterer sagen gelinde, og fremhæver alle de positive ting ved en misbrugsbehandling.

Hvad er misbrugsbehandling – og hvorledes foregår det?

Mange mennesker kan godt være lidt forbeholdne over for at skulle gennemgå en misbrugsbehandling. Som tidligere nævnt, kan mennesker, som er ramt af et afhængigheds relateret misbrug, være ganske hårdnakkede og stædige i deres benægtelse af, at der overhovedet er et problem. Og så kan det godt være op ad bakke at overtale vedkommende til, at en misbrugsbehandling på et af Danmarks mange misbrugscentre, er en glimrende idé.

Hvis du har brug for lidt baggrundsviden omkring misbrugsbehandling, som måske kan være med at gøre din ”salgstale” mere overbevisende, kan du med fordel læse videre. For misbrugsbehandling er meget andet og mere end blot afgiftning og afrusning. Disse to ting er ubehagelige, men nødvendige skridt på vejen i en afvænnings proces – og man kommer nok ikke uden om dem, hvis denne afvænning skal være effektiv. I hvert fald ikke hvis det handler om substans misbrug så som pillenarkomani eller alkoholisme.

Selve misbrugsbehandlingen består som regel af et forløb af cirka fem ugers varighed, hvor den misbrugsramte indlogeres på selve misbrugscenteret. Behandlingscenter Søby Park er et dansk misbrugscenter, som med sin smukke, trygge og rolige beliggenhed egner sig perfekt til behandling og restituering. I løbet af behandlingen får den misbrugsramte mulighed for at deltage i såvel individuel terapi som gruppe terapi, med fokus på at komme til bunds i vedkommendes problemer, og på at bygge et misbrugs frit liv op.

Efter selve behandling forløbet vil han eller hun være i besiddelse af de rette værktøjer til at komme videre i tilværelsen uden afhængighed og misbrug. Du kan læse mere om misbrugsbehandling på behandlingscentersoebypark.dk

More articles