Hvorfor gå til fysiurgisk massage?

20 February 2020
Astrid Pedersen
Hvorfor gå til fysiurgisk massage?

Det kan anbefales alle, som lider af dårlig ryg eller smerter i nakke og skuldre, at gå til fysiurgisk massage på regelmæssig basis. I mange andre lande hører massage under sygesikringen på lige fod med fysioterapi – men så langt er vi desværre ikke nået i Danmark endnu.

Dette betyder dog ikke at danskerne ikke har behov for massage – snarere tvært imod. Danskerne er blandt de mest stillesiddende folkefærd i verden. Rigtig mange mennesker tilbringer mere end otte timer på daglig basis bøjet over et tastatur – og dernæst over et rat i bilen på vej hjem. Ingen af delene er befordrende for kroppens cirkulation eller musklernes udvikling.

Når kroppen ikke bevæges i løbet af dagen, risikerer man at udvikle en uhensigtsmæssig holdning samt stive, ømme og infiltrerede muskler. Det er selvfølgelig vigtigt at træne eller dyrke anden form for motion i fritiden. Men visse former for spænding kan kun løsnes op ved hjælp af effektiv massage.

Hvad sker der ved massage?

Før du lægger dig til rette på briksen hos en massør første gang, vil han eller hun spørge ind til dine problem områder, og forhøre sig om du har nogle skavanker. Dernæst vil massøren typisk lægge ud med en fuld krops massage, under hvilken han eller hun hele tiden vil spørge om du føler ubehag, og om trykket er for hårdt eller for blidt. På den måde kan din massør arbejde sig ind på hvem du er, og hvor dine grænser går.

Af samme grund er det en god idé altid at benytte den samme massør, da vedkommende med tiden vil lære din krop at kende, og dermed har bedre forudsætninger for at yde den rette behandling.

Hvis du leder efter en dygtig massør, som kan tilbyde dybdegående og grundigt fysiurgisk massage i Århus, kan du vælge Dorthe Margrethe Sørensen. Du kan booke tid via hjemmesiden dorthemargrethe.dk

More articles