Farmors frikadeller er en klassiker

03 June 2019
Anne-Mette Hansen

editorial

Farmors, mormors, mors eller dine helt egne. Frikadeller er fantastiske og kan vel næsten kaldes for en dansk national ret. Alle kender dem, og alle elsker dem. De er perfekte til en kold kartoffelsalat, til kogte kartofler med sauce, kolde på en rugbrød, i en burger, i en sandwich eller bare som en lille hapser. De kan spises når som helst og hvor som helst. 

Server de allerbedste frikadeller 

Disse lune kødboller også kaldet frikadeller er perfekte til det meste. Det er lidt af en hverdags spise, da vi er så bekendte med dem. Men de kan også let serveres til fest som en del af en buffet. Du kan tilføje flere udgaver af dem end blot den traditionelle, danske dunse. Prøv også at lave græske frikadeller af oksekød, eller tilføj rødløg i stedet for almindelige løg eller nogle af tidens friske krydderurter. Sådan kan du peppe dine frikadeller lidt op.

Har du frikadeller til overs fra aftensmaden, så kan du gemme dem i køleskabet eller i fryseren. Så kan du lave en lækker madpakke af dem. Med en frikadelle på en rugbrød eller i en burgerbolle med remoulade, syltede agurker eller rødkål. Det er en klassiker fra grillen, men den er også rigtig nem at lave selv. Hvem vil ikke åbne den madpakke med et stort smil?

Få en god opskrift på danske frikadeller

Når du skal lave frikadeller, handler det om at have en rigtig god opskrift. Det er en simpel ret, og derfor skal du også have de helt rette forhold af ingredienser og stegetid på plads, for at de bliver helt perfekte. Her kan du få en rigtig god opskrift på klassiske, danske frikadeller. Opskriften er nem at følge, så hvorfor ikke tage børnene med i køkkenet og lade dem forme frikadellerne, inden de skal på panden og steges. 

More articles