Vil et job som buschauffør være det rette for dig?

07 april 2022
Emilie Jacobsen

editorial

Mange af os går bare direkte forbi buschaufføren uden at lægge mærke til ham eller hende, men faktisk er det at være buschauffør et job, der kræver, at du kan holde tungen lige i munden. Det er nemlig ikke bare, at du har brug for at kunne manøvrere en stor bus rundt i trafikken, du skal også kunne lide at tale med mange forskellige mennesker hver dag og sikre, at de oplever god kundeservice. 

Hvis du overvejer at blive buschauffør, er det derfor vigtigt, at du er god til mennesker såvel som, at du er god til at holde hovedet koldt, når du skal køre bussen gennem myldretiden. Det er altså et job, der kan være mere krævende, end det måske ser ud, men også meget givende, hvis det er det rette job for dig. 

Vil du gerne være buschauffør, skal du selvfølgelig tage et buskørekort. Det kan du for eksempel gøre på EUC Syd, hvis du bor i Sønderjylland. De har en række forskellige kurser, der henvender sig til dig, der gerne vil køre bus. Dermed kan du være sikker på, at du bliver godt klædt på til opgaven. Se mere her

bus kørekort

At være buschauffør er et alsidigt job

Måske tænker du, at du som buschauffør udelukkende kan få arbejde med at køre offentlig transport. Men der findes også mange andre jobs, hvor du kan være buschauffør. Du kan for eksempel arbejde med turselskaber, hvor du kører turister eller pensionister på tur.

Du kan også arbejde for en skovbørnehave, hvor du fragter børnene til og fra børnehaven. Det skal ofte ske i myldretiden om morgenen, og der er det ekstra vigtigt, at du kan holde hovedet koldt, når du har bussen fuld af larmende børn. 

Eller måske er det mere dig at køre lange ture med turister til udlandet. I det tilfælde kan du få arbejde for et af de rejsebureauer, der arrangerer busrejser, der findes. 

Flere Nyheder