Udskift dine døre – inkl. dine altandøre

30 april 2022
Lotte Hindsberg

Har du et hus i flere etager, kan du overveje at få bygget en altan på første eller anden sal og dermed kunne sidde og nyde solen. Du vil på samme tid få mere lys ind i din bolig, da døren vil fungere som et ekstra vindue. Du kan også med fordel overveje om du ikke skal have dobbelte altandøre.

Det gør det nemmere at komme ud og nyde det gode vejr og din stue vil virke større, når du åbner dørene op. Du kan se eksempler på altandøre og dobbelte altandøre hos klarfönster.se. 

Dubbel altandörr

Spar penge med en mindre varmeregning

Har du allerede en altan, men syntes at det om vinteren er lige lovligt koldt og det trækker ind, bør du få dine altandøre undersøgt. Det kan være at fugerne er ødelagte og trænger til at blive udskiftet eller at hængslerne trænger til at blive smurt så altandørene lukker bedre i. Det kan også være at de er af ældre dato og derfor trænger til at blive udskiftet med nye døre, som isolerer bedre.

Hvis det sidste er tilfældet, er det vigtigt at du efterfølgende husker at du skal lufte meget mere ud. Jo bedre din bolig er isoleret, jo mere skal du selv lufte ud. Det kan virke selvmodsigende, men i en godt isoleret bolig kan luften ikke selv udskifte sig med ny. Derfor skal du åbne dine altandøre og et par vinduer og sørge for der er gennemtræk i dit hjem. Mindst to gange dagligt i 5-10 min. Hvis luften ikke bliver udskiftet risikere du at få fugt og skimmelsvamp og dine nye altandøre vil ikke holde i nær, så mange år som de ellers kunne.

Du kan med fordel få råd og vejledning af din tømrer, der har den nødvendige uddannelse og erfaring til at rådgive dig.

Flere Nyheder