Tips til spisning af bananpandekager

26 April 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Selvfølgelig ved du da godt, hvordan man spiser bananpandekager, så det vil vi slet ikke tale ned til dig om i denne artikel.

Vi vil nærmere koncentrere os om, hvordan du kan få den bedste smagsoplevelse sammen med bananpandekagerne, og så måske endda gøre det på en sund måde!

For pandekager i sig selv er generelt kendetegnede ved at have en del sukker i sig i forvejen, når man laver dem, og så vælger indtagerne at drysse endnu mere sukker i dem sammen med andet indmad. Det gør det til noget af en sukkerbombe, omend man skal have lov til at gøre den slags engang i mellem.

Men det er lidt en fejlopfattelse, at fordi pandekagerne er lavet med bananer, så skulle de automatisk være sunde. 

Det hænger jo stadig sammen med, hvad der ellers er nede i de pandekager, hvor der stadig kan være meget sukker og andre kalorieholdige ingredienser.

Desuden er bananer ikke den sundeste frugt af dem alle derude, selvom den smager godt og stadig er sundere end så meget andet.

Så når man spiser mange bananer og ikke motionerer, så kan man stadig risikere at tage på, selvom man tager noget sundere på, kan man sige.

For at få en god smagsoplevelse ud af bananpandekager og samtidig måske gøre det på en sund måde, kan man smide noget fedtfattigt syltetøj ind i dem og tilsætte nogle deciderede bananskiver.

Spiser man mere af bananerne og bliver mætte af dem, så spiser man måske færre pandekager og indtager ikke så meget sukker.

Et tilbehør er også at smide is ind i pandekagerne, og det kan vi også sagtens forstå, at man har lyst til at gøre. Et forslag kunne her være at tilsætte noget is, der ikke er så fedtholdigt igen.

Det er endda også set, at man spiser salat sammen med bananpandekager!

Så er det jo pludselig ret så sundt.

 

More articles