Sådan vedligeholder du dine vinduer og døre

25 April 2022
Lotte Hindsberg

Uanset om du har nye vinduer og døre eller om de er af ældre dato, er det en god ide at gå dem igennem fra tid til andet, så du sikre dig at de er i orden eller om de trænger til en kærlig hånd. Ved at vedligeholde dem jævnlig er du med til at sikre at de holder længere, samtidig med at du ikke varmer for gråspurvene og får fugt indendørs. 

Er dine døre og vinduer af træ, f.eks. en dobbelt verandadør og er malingen begyndt at skralde af, skal du først tjekke om der er kommet råd i døren, inden du maler den igen. Er der råd skal området eller døren udskiftes. Du kan se eksempler på verandadøre her https://klarvinduer.no/dorer/dobbel-verandador.

døre

Undersøg dine døre og vinduer for fugt

Binder dine døre kan du prøve at tjekke om det er hængslerne der er blevet gamle og trænger til at blive udskiftet. Du kan også prøve at give hængslerne lidt olie og se om det hjælper.

Det næste du skal tjekke er fugerne. De skal være hele og tætte for ellers kan der komme fugt, hvilke på sigt vil ødelægge dine døre og vinduer. Er fugerne utætte skal du udskifte dem, så de igen er helt tætte. Det er en god ide at vælge gammeldags mørtelfuge eller fugebånd. Det er en type fuge der tillader at fugten som kommer inden fra din bolig kan komme ud. Benytter du dig af silikone er den derimod hel tæt og holder dermed fugten inde.

Skal du have nye døre eller vinduer, kan du vælge døre med aluminium på ydersiden og træ på indersiden. Det mindsker vedligeholdelsen betragteligt. Det samme gælder hvis de er af plast. Her vil en vedligeholdelse primært bestå af rengøring og så smørrelse af hængsler i ny og næ.

 

More articles