Regnskoven er også din og min

13 March 2022
Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Nej, der er nok ikke nogle af os, der ligefrem ejer et stykke af regnskoven, og som de gamle indianere også sagde til kolonisterne, da de kom til Amerika: Hvordan kan man eje noget, som Gud har skabt?

Sådan tænker vi moderne menneske ikke, så medmindre man har omdannet noget til naturreservat, så er der nok nogle firmaer eller privatpersoner, som der ejer områder af regnskoven.

Selv hvis der er tale om et naturreservat, så er der jo stadigvæk nogle, der har ansvaret for det, men det er trods alt bedre, end at det bliver udnyttet kapitalistisk, og man eventuelt fjerner det.

Vi mener bare, at selvom regnskoven kan virke fysisk langt væk, og det måske ikke er det, som vi tænker mest på i løbet af dagen, så er det stadigvæk noget, som der er en del af dig og mig.

regnskoven

Regnskoven er til for alle

Verden hænger jo sammen, og hvad der sker på den anden side af jorden, har også betydning for, hvad der foregår i vores dagligdag heromme.

Det er sommerfugleeffekten, om man vil det, hvor en handling omme på den anden side af jorden har en indvirkning på, hvad der sker for os her.

Så selvom vi ikke i det daglige kan se, hvad der sker med regnskoven, så er det stadig vores fælles ansvar, at vi bevarer den, og det kan man være med til at gøre med handlinger i det daglige, og man kan også støtte regnskoven direkte.

Man skal slet ikke undervurdere de handlinger, som man selv kan udføre, hvad de har af betydning for regnskoven, og selvom det kan virke minimalt nu, så er det som bekendt mange bække små, der er med til at gøre en stor å.

Du kan påvirke andre til at tænke på regnskoven ved at gøre noget selv, og måske høster andre inspiration fra dig, uden du selv er klar over det.

More articles