Opskrift på god og nem lasagne

11 August 2021
Tina Høy

Søger du en opskrift på en nem ret, som de fleste kan lide? Eller skal du have lidt inspiration til retter, du har lavet mange gange – måske kan du lige justere lidt på noget. Du har muligvis også et barn eller en teenager, der skal til at lære at lave mad?

Lasagne er en italiensk ret, som de fleste elsker. Den består af pastaplader og hakket oksekød, som man laver til en kødsovs. Man laver en hvid sovs til at binde det hele sammen og give retten en rigtig god og fed smag. 

Lasagne kan både være gæstemad og sund mad

Det passer sig rigtig godt med en grøn salat til og flutes, fx hvidløgsflutes. Man kan også vælge at spise lidt grovere grøntsager til, bruge fuldkornslagsagneplader, så retten bliver et ganske sundt måltid. Børn elsker normalt lasagne, og den er en ret sikker vinder.

Det kræver ikke så frygtelig meget at lave lasagne, men det vil være en god idé at give kødsovsen så meget tid, som man nu har mulighed for, fx at simre i halvanden time, for det vil give endnu mere smag til lasagnen. Det tager ikke så lang tid at lave en stor portion, og lasagne er perfekt at varme op i dagene efter (eller fryse ned), da den faktisk bliver endnu bedre af at have stået lidt. 

Fremgangsmåden ved lasagne

Du er nok stødt på dk-kogebogen nogle gange, og de har også en god opskrift på lasagne.

Løgnene brunes, derefter kød, du tilsætter krydderier, tomater, revne gulerødder, og mens den simrer, laver du den hvide sovs. Den består af smør, mel og mælk. Lasagnen laves i et ildfast fad, hvor du lægger hvid sovs, kødsovs, lasagneplader og gentager. Slut af med hvid sovs og drys evt. med lidt revet ost. Den skal have ca. 30 min. ved 200 grader.

More articles