Omhyggelig forberedelse giver flottere trægulve

25 januar 2022
Lotte Hindsberg

editorial

Som med så meget andet så sikrer en god og grundig forberedelse et bedre resultat – også når det drejer sig om at få afslebet sine trægulve. Her vil resultatet af din gulvafslibning også være flottere, hvis du har husket at få vasket gulvene, så der ikke er gammel skidt og snavs, der kan blive slebet ned i gulvene.

Det er også vigtigt at gennemgå gulvene for løse søm og slå dem ned igen. Er sømmene løse, vil de ikke alene ødelægge det dyre sandpapir, men du vil også skulle stoppe op og jo flere gange du stopper maskinen, jo mindre pæne bliver dine gulve. At du går gulvene igennem, har den ekstra fordel at de stopper med at knirke.

Fjern fodpanelerne så det er muligt for maskinen at komme helt ind til væggen og sørg for at ledninger ikke ligger løse på gulvet. Dæk af og så er du klar til at få gulvene afslebet.

gulvafslibning på Fyn

Find den rigtige gulvsliber

Har du valgt at finde et firma til at afslibe dine gulve, er det vigtigt at du sætter tid af til at finde den helt rigtige. Det kunne f.eks. være gulvkanonen. Kontakt mindst tre forskellige firmaer og bed om et tilbud. Det giver dig et godt overblik over prisniveuet og du har mulighed for at finde det bedste tilbud, som nødvendigvis ikke er det billigste. I de tilbud du modtager skal efterbehandling af gulvene også være med og ikke kun den rene gulvafslibning. Bed også gerne om referencer.

Dine gulve står helt rene og nøgne efter en afslibning, hvilke gør at de tiltrækker alle former for snavs og det kan være svært at få af gulvene, hvis de ikke er efterbehandlet. Enten med lud, sæbe eller lak. Du skal forvente, at de skal have mindst tre gange før de er færdigbehandlet.

Flere Nyheder