Miljøvenlig og energi effektiv opvarmning med en varmepumpe

23 April 2019
Astrid Pedersen
Miljøvenlig og energi effektiv opvarmning med en varmepumpe

Miljø og klima er to store emner, som er meget oppe i tiden i disse år. Der er samtidig et stort fokus på, hvorledes vi som privat personer kan mindske vores co2 udledning i det daglige – for eksempel ved at skrue ned for varmen, og dermed forbruge mindre energi. Dette er dog lidt op ad bakke, når vinterhalvåret er over os, og termometeret ofte står i minus. Og samtidig kan netop en streng vinter medvirke til at skabe ubalance i budgettet, når regningen for varmeforbruget dukker op.

Skru ned for varmeregningen og spar penge med en varmepumpe

Hvis du stadig benytter dig af dyre og ineffektive elektriske varmeovne, eller har et gammelt oliefyr, som forsyner dine radiatorer med opvarmet vand, er der penge at spare på en energi effektiv og modeerne varmepumpe. Du vil med stor fordel kunne udskifte disse konventionelle opvarmnings former med en varmepumpe, og spare op imod 60% af dine udgifter til varme, samtidig med at du skåner miljøet. Du vil, med andre ord, kunne skrue ned for din varmeregning uden at behøve at skrue ned for varmen.

Hvilken type varmepumpe passer til mit hus?

Du bør vælge en varmepumpe som passer til din opvarmningsform, du på nuværende tidspunkt benytter. Et gammelt, udtjent fyr kan for eksempel skiftes ud med en luft til vand varmepumpe, som på effektiv vis opvarmer såvel forbrugsvand som det vand, der cirkulerer i dine varmeapparater. Og de dyre elpaneler kan med fordel skrottes til fordel for en luft til luft varmepumpe, som på én gang opvarmer luften i rummet og renser den, så dit indeklima bliver sundere og mere behageligt.

Den helt store fordel ved en luft til luft varmepumpe er, at den om sommeren kan ”vendes” og bruges som klima anlæg, så din bolig kan holde sig behageligt kølig på selv de varmeste sommerdage. Du kan finde din nye varmepumpe på gramenergi.dk

More articles