Miljøvenlig varme og bedre økonomi med en varmepumpe

25 January 2020
Astrid Pedersen

editorial

I denne tid er der særligt fokus på klima og miljø. Både medierne og vore politikere taler hver dag om farerne ved global opvarmning, og hvad der kan gøres for at mildne konsekvenserne af denne. En stor del af ansvaret ligger selvsagt hos de store virksomheder og deres produktion og infrastruktur – men der er stadig meget, du som privat person kan gøre for at leve mere klima bevidst.

Du kan minimere dit globale CO2 aftryk med en varmepumpe

Der er mange tiltag, du som bolig ejer kan udføre for at gøre din bolig mere klima venlig. Du kan for eksempel energi optimere den ved at efter isolere dine ydermure, og sørge for at udskifte ruderne i husets vinduer med særligt isolerede termoruder.

Også på forbrugs fronten kan du gøre en stor forskel. Du behøver hverken at montere solceller på taget eller opføre en kæmpe vindmølle i baghaven for at bidrage til den grønne omstilling. Noget så simpelt som udskiftning af dit eksisterende varme system kan faktisk gøre en ret markant forskel. Og vælger du at installere en smart og moderne luft til vand varmepumpe eller luft til luft varmepumpe som erstatning for dit gamle fyr eller dine ineffektive elektriske varmeapparater, kan du tilmed spare mange penge på din årlige varmeregning.

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Der findes forskellige typer varmepumper, og de fås i forskellige størrelser med varierende yde evne. Som udgangspunkt er en luft til vand varmepumpe en prima erstatning for et fyr, hvis du ellers er glad for dine vand radiatorer. Og en luft til luft varmepumpe kan snildt træde i stedet for elradiatorer.

Hvis du har brug for professionel hjælp til at vurdere, hvilken størrelse eller model varmepumpe, du skal vælge, kan du få hjælp hos Give Køleservice, som rådgiver om alt, hvad der vedrører varmepumpe i Vejle. læs mere på gkservice.dk

More articles