Maling til dit badeværelse

13 February 2020
Mette Nielsen

editorial

Drømmer du om at forny dit baderum og give det nyt liv ved at male fladerne i en anden farve? Så er der visse forholdsregler, du skal følge, så resultatet bliver godt, ellers risikerer du at stå tilbage med et rum, der er malet med maling, som ikke er tilpas modstandsdygtig.

Skal du male et badeværelse er mulighederne mange. Du kan male vægge, træværk, lofter og fliser, men før du går i gang, kan det betale sig at lave lidt research og sætte sig ind i, hvordan tingene skal gøres i et baderum.

Et badeværelse er et vådrum, og derfor skal det også males med maling, som kan tåle en høj fugtighed. MalingEN skal kunne tåle høje temperaturer, et fugtigt miljø og tåle at blive tørret over og rengjort, da du oftere tørrer dine vægge over i et baderum end eksempelvis i en stue, hvor du har lidt friere hænder, når du skal male.


Brug den rette maling
Før du går i gang med at male dit baderum, skal du altså ud og finde en maling, der kan tåle den høje fugtighed i rummet. Har du tænkt dig at male dine fliser, skal du også være varsom med dit valg af maling. Hvis du vil have succes med projektet, skal du altså ikke kaste dig over det første og bedste maling, du ser.

Er du i tvivl om processen og materialerne, kan det anbefales at bruge en fagmand. En fagmand ved præcis, hvad der skal til, når den står på maling af badeværelse. Her er processerne prøvet et væld af gange før, og du kan være mere sikker på at stå tilbage med et baderum, du bliver glad for. Det sparer dig for bekymringer og arbejdstid.

Maling af badeværelse kræver måske nok lidt ekstra overvejelser, især hvis du maler fliserne, men bagefter vil du opleve et næsten nyt rum for færre penge, end hvis du lavede en total istandsættelse af rummet. 

More articles