Kylling i karry til både børn og voksne
Herhjemme er der madro og tilfredse miner, når menuen står på kylling i karry. Det er en ret, som de fleste børn og voksne er glade for, og du kan finde opskriften lige her: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/23547/kylling-i-karry
Pift retten op med toppings
Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af din kylling i karry, kan du pifte den op med alverdens lækkerier på toppen. Fyld toppings i små skåle og lad det være op til den enkelte, hvad der skal på deres portion. Blandt favoritterne herhjemme er:
- Kokosmel – eventuelt ristet på en tør pande
- Rosiner
- Små stykker æble
- Små stykker ananas
- Mangochutney
- Fint hakket chili
- Ristede solsikkekerner
- Små stykker mango
- Små buketter af rå blomkål
- Reven gulerod
- Sød chilisauce
- Friske korianderblade
- Brødcroutoner
Lav din egen karry
Du kan også lave din egen gule karryblanding, hvis du vil gøre lidt ekstra ud af din kylling i karry.
Opskriften siger, at man skal bruge en stærk karry. Hvis du laver din egen, kan du selv bestemme, præcis hvor stærk den skal være og hvilke smage, der skal være mest fremtrædende. Karry er nemlig ikke ét krydderi, men en blanding af mange forskellige.
Der findes et utal af opskrifter på forskellige karryblandinger, og både ingredienserne og blandingsforholdet mellem dem varierer. Så det er bare at gå på jagt – for eksempel på internettet – efter opskrifter, lade sig inspirere og prøve sig frem, til man finder den helt rigtige krydderiblanding.
Nogle af de mest anvendte krydderier i gul karry er:
- Bukkehornsfrø
- Gurkemeje (som er det, der giver den gule farve)
- Chili
- Korianderfrø
- Spidskommen
- Nelliker
- Sennepsfrø
- Stødt ingefær
- Fennikelfrø
- Kardemomme
- Salt
- Sort peber
Brug din karry til andet end kylling
Når du har din egen karryblanding, er det selvfølgelig oplagt at bruge den til andre retter også.
En oplagt idé er en omgang boller i karry, men du kan også prøve at lave dine egne karrysild eller bruge din karryblanding til en lækker, hjemmelavet æggesalat til madpakken.