Hvilke typer bådudstyr skal jeg indkøbe?

18 juli 2022
Astrid Pedersen

editorial

Når du gennemgår din båd fra for til agter, er det vigtigt at du ikke går på kompromis med noget som helst. Er ankerspillet eksempelvis slidt, bør du ikke overveje om det med lidt held kan holde endnu en sæson.

Her bør du sørge for at udskifte såvel tov og kæde som selve ankeret – i hvert fald hvis du vil undgå risikoen for at drive med strømmen mens I ligger for anker. Og det samme gør sig gældende for dit fortøjnings udstyr. Du bør også sikre at faciliteterne ombord er up to date.

Er der toilet ombord på båden, skal du tjekke at dette er fuldt funktionelt hele vejen igennem. Du bør gennemføre en rensning af toilet og tank inden I stævner ud – og du bør selvfølgelig indkøbe de rette mængder af toiletpapir til turen.

Fokus på sikkerhed til søs

Det er meget vigtigt at bådens sikkerheds udstyr er state of the art. Foruden den ombord værende redningskrans og diverse signalerings redskaber, skal du gennemgå bådens radio udstyr.

Selv om Danmark er velsignet med forholdsvis sikre farvande, kan det stadig godt lade sig gøre at komme i havsnød. Og så er det en kæmpe fordel at kunne udsende et nødkald over radioen.

bådudstyr

Du skal selvfølgelig sikre at båden er udrustet med det lovpligtige antal redningsveste. I følge de gældende regler skal antallet af redningsvest ombord svare til antallet af besætningsmedlemmer plus én. Er ungerne vokset ud af deres redningsveste skal der indkøbes nye. Og skal hunden eller katten med på bådtogt, skal også den være iført en redningsvest.

Køb billigt bådudstyr online

Hvis du ikke har lyst til at spendere en mindre formue på bådudstyr, kan du med fordel gå online. Her finder du Marinelageret i Sønderborgs webshop, hvor du kan bestille alle typer bådudstyr fra kendte producenter og til aldeles fornuftige priser. Læs mere på https://marinelageret.dk/ 

Flere Nyheder