Hvilke opgaver kan en bedemand hjælpe dig med?

07 februar 2022
Steffen Pedersen

advertorial

Hvis du skal i gang med at planlægge en begravelse, så kan du få hjælp fra en bedemand. Det kan være, at du ikke har det store overskud eller lyst til at håndtere alle de praktiske opgaver, der kommer ved en begravelse og når en person dør.

Derfor vil en bedemand være din bedste ven. En bedemand kan hjælpe med en række forskellige opgaver, som vi vil komme mere omkring i dette indlæg.

 

bedemand hvidovre

 

Arrangere begravelsen

En af de vigtigste opgaver er at vælge en dato for begravelsen. Bedemanden vil arrangere med krematoriet eller kirkegården for at reservere en dato for begravelsen. Det er naturligvis vigtigt, at du tager stilling til, hvorvidt den afdøde skal begraves eller kremeres.

Hvis den afdøde har haft en holdning til dette, vil du muligvis gerne efterleve dette. Men en bedemand kan sørge for at bestille tiden hos kirken for begravelsen og hos krematoriet.

 

Valg af gravsten

En bedemand kan også give dig gode råd, når det kommer til valg af en gravsten. Det kan være, at du har et særligt ønske om en gravsten til din kære. Det kan være en gravsten af noget specielt materiale eller hvis der skal være motiver på dem.

Hvis du ikke ved, hvilken sten vil være bedst, så kan din bedemand hjælpe dig med at finde en, der passer til dine behov.

 

Transport til og fra kirke

En bedemand kan hjælpe med at transportere den afdøde til og fra kirken. De sørger for en rustvogn til at transportere den afdøde. På denne måde kommer den afdøde sikkert og godt frem til kirken. Nogle kan have et særligt ønske om at køre med den afdøde selv.

Det er ikke helt nemt at få tilladelse til, men du kan forhøre dig hos din bedemand, om du må køre med i rustvognen, når I skal afsted mod kirken.

Flere Nyheder