Hjælp til boligkøb? Kontakt en boligadvokat

01 September 2019
Astrid Pedersen

editorial

En bolighandel er ikke nogen lille sag – især ikke hvis du er første gangs boligkøber, og ingen erfaring har inden for området. Der er rigtig mange faldgruber, man som køber kan risikere at falde i, når man for første gang skal sætte sin underskrift på en slutseddel.

Mange boligkøbere oplever hvert år, at de har købt katten i sækken, fordi de ikke har fået sat sig grundigt nok ind i den omfattende dokumentation, som hidrører fra en bolighandel. Der kan også være rigtig meget, som skal læses igennem – og ikke alting er lige tilgængeligt og gennemskueligt for det utrænede øje. Derfor er det en rigtig god idé at have professionel hjælp i forbindelse med køb af bolig. Og denne hjælp får du som boligkøber hos en dygtig og erfaren boligadvokat.

Hvorfor skal jeg kontakte en boligadvokat, når jeg har en ejendomsmægler?

Det er vigtigt at slå fast med det samme, at ejendomsmægler ikke på din side som køber. Mæglers interesse ligger primært i at sælge så mange boliger så muligt på så kortest mulig tid – og helst til så høj en pris som muligt, så sælger bliver glad og tilfreds. Derfor vil mægler ikke nødvendigvis oplyse dig om alle de faktorer ved handelen, som kunne påvirke din beslutning om et køb.

Der kan for eksempel være klausuler i ejendommens kontrakt, som kan påvirke boligens værdi over tid. Der kan være en dårlig økonomi i boligforeningen, i hvilken din ønskelejlighed befinder sig, som kan have stor betydning for dine månedlige udgifter i fremtiden – for eksempel usikre lån. Eller der kan være lokalplaner om byggeri i området omkring drømmehuset, som kan have negativ indflydelse på boligens værdi.

Din boligadvokat vil kunne hjælpe dig med en kritisk gennemlæsning af al relevant dokumentation vedrørende boligen, og på baggrund heraf rådgive dig på bedste vis. Læs mere på eboligadvokat.dk

More articles