Giv Kay Bojesen trædyr i gave

14 February 2020
Astrid Pedersen

editorial

Står du og mangler en gave til en kvalitets bevidst person med sans for det klassiske og enkle skandinaviske design? Så går du næppe galt i byen med en træfigur fra Kay Bojesen. Og det behøver ikke nødvendigvis at dreje sig om den velkendte abe.

Kay Bojesen trædyr

Selv om det danske design ikon Kay Bojesen er mest berømt for den kendte og elskede abe, som dingler fra vindues karme, hylder og reoler i designer hjem verden over, er der mange andre søde dyr fra formgiverens hånd som fortjener et ord med på vejen.

Et eksempel er de morsomme fugle med de skønne runde former, som fås i mange farvestrålende udgaver og i flere forskellige størrelser. Fugle fra Kay Bojesen kan med fordel bruges som gaver i forbindelse med dåb, konfirmation eller studentergilde. Der udkommer nye udgaver af fuglene hvert år, i andre farve kombinationer end de foregående – og således kan fugle fra Kay Bojesen udgøre kønne og værdifulde samler objekter.

Kay Bojesen har også designet den søde gravhund med de venlige og lidt sørgmodige øjne, elefanten med den bevægelige snabel og diverse andre eksotiske dyr så som flodheste og pandaer. Til den unge hestepige er en smuk og dekorativ hest, fremstillet i lys bøg eller mørk valnød, den perfekte gave.

Gardere og nisser fra Kay Bojesen

En sød og sjov gave til udvekslingsstudentens værts familie eller til familie medlemmer i udvalget er den danske garder, som med sit tilhørende flag og røde skilderhus kan vække herlige minder om hjemlandet. Leder du efter en julegave, kan du tage et kig på de søde nisser og nissepiger, som i traditionelle nissekostumer spreder julestemning og glæde overalt.

Du kan finde et stort og velassorteret udvalg af Kay Bojesen træfigurer samt Menageri serien fra Kay Bojesen online hos Design Klassiker Shop – læs mere på designklassikershop.dk

More articles