Få mere lys med dobbelte altandøre

30 April 2022
Lotte Hindsberg

Har du en altan, og kunne du godt tænke dig at få lidt mere lys ind i din lejlighed, kan du overveje at få dobbelte altandøre med glas i. Fordelen ved at få altandøre med glas, er at de fungerer som et ekstra vindue og din lejlighed derfor vil få mere lys. Du kan se flere eksempler på altandøre hos klarfönster. 

Det kan også være, at du syntes at det trækker lige lovlig meget ind og der er noget fodkoldt. Det kan skyldes at dine døre ikke isolere som de bør. Det kan blandt andet skyldes at de er ved at være gamle og trænger til at blive udskiftet. At der ikke er de nødvendige antal glas i eller at karmen ikke er designet til at holde varmen inde. 

Dubbel altandörr

Få råd og vejledning

Går du med tanker om at få udskiftet dine altandøre, kan du med fordel få råd og vejledning af din tømrer eller der, hvor du vil købe dine nye døre. Det er vigtigt at du får målt korrekt op, så de nye døre passer til hullet. Som udgangspunkt bliver døre lavet på bestilling og de kan derfor ikke leveres tilbage, hvis de ikke passer.

De fleste altandøre vender ind af, hvilke giver mindre plads indendørs. Det er som regel ikke muligt at dørene kan vende ud af, da de færreste altaner er så store. Du kan overveje som et alternativ at få skydedøre. Dermed kan du udnytte pladsen indvendig som udvendigt. 

Modsat et hus eller sommerhus har du svære ved at få dine altandøre større, da der er flere regler, når det drejer sig om en lejlighed. Der skal døre, altaner og vinduer som regel være ens. Har du derimod et hus med flere etager, kan du selv vælge om det skal være det ene eller det andet.

More articles