Få hjælp til beslutning om boligkøb med en boligadvokat

04 September 2019
Astrid Pedersen

editorial

Står du for at skulle købe bolig – måske som førstegangs køber – bør du undersøge muligheden for at tilknytte en boligadvokat.

Hvorfor skal jeg kontakte en boligadvokat?

Det kan virke som overkill at hyre en boligadvokat i forbindelse med et boligkøb. For det første har man jo ejendomsmægleren – og for det andet, hvor galt kan det så egentligt gå?

For at tage det sidste først: En boligdrøm kan sagtens ende med at udvikle sig til et sandt mareridt. Man bør træde utroligt varsomt, når man køber hus eller lejlighed, hvis man skal undgå at havne i en af de mere kendte faldgruber. Mange boligkøbere går hvert eneste år direkte i en fælde, som kan få fatale følger for deres fremtidige økonomi og tilværelse.

Er økonomien dårlig i den boligforening, til hvilken din ønske lejlighed hører, eller vil udsigten fra dit nye hus om få år blive spoleret af planlagt nybyggeri, kan din privat økonomi lide svære skader. I værste fald kan du risikere at sidde som teknisk insolvent i en usælgelig bolig.

Som det måske fremgår, er udgiften til en boligadvokat en rigtig god og fornuftig investering. En boligadvokat har som regel mange års erfaring samt faglig ekspertise, som gør, at han eller hun hurtigt kan gennemskue, om der skulle være forhold i dokumentationen omkring bolighandelen, som kunne påvirke din beslutning om købet.

Boligadvokaten vil yde nøgtern og saglig rådgivning omkring købet af din nye bolig. I modsætning til ejendomsmægleren, som typisk vil være på sælgers side, vil boligadvokaten forholde sig neutralt og uvildigt, idet der ikke vil være nogen gevinst forbundet med partiskhed.

Find billige boligadvokater online

Med en boligadvokat slipper du for selv at skulle læse de mange dokumenter, og du kan få langt større sikkerhed og tryghed omkring dit køb. Find din boligadvokat på eboligadvokat.dk

More articles