Få et smukt malet badeværelse

12 February 2020
Lykke Holzmann Søby

editorial

Tilstrækkeligt lys og ventilation spiller en stor rolle i kvaliteten når der skal males på et badeværelse. Badeværelserne skal kunne holde til meget pga. være den konstante damp fra bad og brusere. Fugtighedsniveauerne i badeværelserne stiger og falder, så din maling skal kunne holde til den slags udfordringer.

Men inden du fisker din malerpensel frem, skal du sørge for, at dine vægge er tilstrækkeligt forberedt.

Korrekt ventilation

Sørg for, at dit badeværelse har ordentlig ventilation. Hvis ikke, kan de høje fugtighedsniveauer beskadige malingen. Et åbent vindue og en loftventilator eller udstødningsventilator kan hjælpe med at rydde et rum fuldt af damp, fjerne fugt og tørre vægge. Prøv at køre din ventilator i en time efter hver bruser eller bad.

Gipsvægge

Arbejd med din maler for at sikre dig, at din gipsvæg har en jævn struktur på alle vægge. Maling vil ofte fremhæve et dårligt slibnings- eller pudsejob. Bed om et niveau-5 gipsvæg finish for at få det bedste resultat. Få en dejlig, jævn glans og ingen tegn på overlappende mærker eller skygger på dine færdige vægge. Væggene og loftet i dette badeværelse skal se fejlfri ud.

Holdbar maling omkring vinduer.

Badeværelsesvinduer slår: Persienner går op; vinduer åbnes og lukkes. Stearinlys, hårtørrer og andre varme genstande placeres ofte i vindueskarmen. Så brug en holdbar semigloss eller blank panelmaling, der kan klare slid. Hvis vinduet tager direkte regn og vind, er der store chancer for at det bliver vådt, så du kan måske bruge en udendørsmaling.

God naturlig og fast belysning.

Belysning spiller en stor rolle i, hvordan badeværelsets vægge og lofter ser ud. Lysniveauer og skygger i badeværelserne ændrer sig altid. Hvis du har meget naturligt lys i dit badeværelse, skal du holde øje med hvordan væggene og loftet ser ud på alle tidspunkter af døgnet. Naturligt lys der skinner på badeværelsets loft, vil fremhæve enhver fejl. Hvis du bruger en mat glans i lofterne, ser den meget bedre ud. Jo mere skinnende din maling har, jo bedre skal din vægforberedelse være.

Få flere gode råd om maling af badeværelset hos https://malerkanonen.dk/maling-af-badevaerelse/ – de kan også sagtens male for dig.

Held og lykke med projektet.

More articles