Få den rette hjælp til dit boligkøb – kontakt en boligadvokat

02 September 2019
Astrid Pedersen

editorial

Er du på udkig efter en ny bolig, vil du nok som noget af det første kontakte en ejendomsmægler. Men det er faktisk mindst lige så vigtigt, at du har kontakt til en boligadvokat.

Undgå faldgruber i bolighandelen

Selv om du måske er fuld af tiltro til dine egne evner i forbindelse med køb af ny bolig, bør du først og fremmest vide, at mægler ikke er din ven. En ejendomsmægler vil selvfølgelig virke flink og imødekommende over for dig som boligkøber – men han eller hun er primært sælger. ”Mægler” er et ret misvisende begreb i denne sammenhæng.

En ejendomsmæglers succes afhænger først og fremmest af, hvor mange boliger der kan sælges inden for kortest mulig tid – og helst til så høj en pris som muligt. Derfor vil mægler typisk være tilbageholdende med oplysninger af en art, som kunne have indflydelse på din beslutning om køb af boligen, og kun give dig den information, som han eller hun er absolut forpligtet til at udlevere. Resten er faktisk op til dig.

Dette betyder, at du skal gennemlæse samtlige dokumenter, som vedrører boligen og handelen, for eksempel referater fra seneste general forsamlinger i ejer, andels eller grundejer foreningen samt diverse regnskaber og budgetter for de seneste år. Dette har til formål at afdække, hvorvidt foreningens drift er professionel og økonomien sund. Dertil kommer diverse lokal planer for området, som kan betyde en forringelse af din boligs værdi – for eksempel i form af nybyggeri, som stjæler din udsigt.

Det kan godt være svært for menig mand at gennemskue, hvad der er op og ned i denne dokumentation. Derfor anbefales det, at du som boligkøber allierer dig med en dygtig og erfaren boligadvokat, som kan hjælpe dig navigere sikkert igennem denne jungle – og forhåbentlig komme ud på den anden side, med en opfyldt boligdrøm.

Du kan læse mere om, hvad boligadvokaten kan gøre på dig, på http://eboligadvokat.dk/boligadvokat/ 

More articles