Få skiftet bilens forrude derhjemme

17 March 2021
Tina Høy

Har du fået et stenslag i forruden på din bil, eller der er opstået en revne? Du har måske udsat at gøre noget ved det, fordi du tænker, du skal til at finde hen på et værksted og undvære bilen. Et stenslag ser måske ikke ud af meget, men dels kan det udvikle sig til en større skade, dels er det faktisk ikke lovligt at køre rundt med. Det kan nemlig genere dit udsyn og være farligt at have en beskadiget forrude, hvis du er involveret i en trafikulykke.

Men skal du køre på et værksted, eller er der andre muligheder? Med en travl hverdag er det faktisk fantastisk at kunne få en reparatør ud til din bopæl, arbejdsplads, eller hvor bilen holder, og reparere eller skifte forruden. 

Mindre stenslag renses og limes

udskiftningafforrude.dk kan du se en guide til, hvad du gør. Hvis stenslaget er mindre end en 2-krone, kan forruden blive renset ved skaden og dækkes til med klar tape. Derefter kan du tage på værksted, der vil bruge speciallim og lave skaden i løbet af kort tid. 

Hvis du har en revne i forruden eller på grund af en skade er sikker på, at forruden skal skiftes, kan du ringe til dit forsikringsselskab, da du måske er helt eller delvist dækket. 

Få ordnet bilen hjemme og få hjælp til forsikringsselskabet

Dansk Bilglas har arbejdet med faget siden 1964. Hvis du i stedet for at køre på værksted, kontrakter Dansk Bilglas via deres hjemmeside og oplyser nummerpladens nummer, ringer de vedrørende et tilbud på at få skiftet forruden. De vil også selv kontakte din forsikring for at hjælpe dig med at tjekke, om du er dækket og ikke skal have pungen op af lommen. 

Dansk Bilglas kan komme til dig, så du ikke skal til et værksted, og der er chance for, at du har din bil tilbage i fornyet stand efter få timer.

More articles