Få hjælp til alle typer afhængighed på et misbrugscenter

27 december 2020
Astrid Pedersen

Afhængighed kan antage mange former – og det samme kan et misbrug. Du behøver ikke at være stiknarkoman eller svært alkoholiseret for at have oparbejdet et afhængigheds betinget misbrug, og dit misbrug behøver ikke nødvendigvis at have en substans som objekt.

Der findes et utal af forskellige objekter for afhængigheds adfærd. De mest almindelige er narkomani og alkoholisme, men du kan faktisk også blive afhængig af mad, receptpligtig medicin træning, sex, spil, skærme, shopping eller sågar arbejde.

Selv om objekterne er vidt forskellige er mekanismerne og dynamikken i afhængigheden den samme. Er man afhængig vil man føle et lammende savn ved fraværet af piller, sprut, sex eller spil – og føle sig draget mod det næste fix, den næste sjus, det næste knald eller det næste slaw poker på nettet. Man kan ikke fungere normalt uden konstant at have adgang til objektet for afhængigheden. Og så er det at det, der måske før hen var en passion, hurtigt går hen og bliver meget usundt.

Hvilke former for afhængighed kan behandles på et misbrugscenter?

Måske tror du at behandlingscentre og misbrugscentre udelukkende er for alkoholikere og narkomaner. Men her tager du fejl. Du kan på et misbrugscenter sagtens få behandling rettet mod de mindre kendte former for afhængighed.

Har du således oparbejdet et lidt for fokuseret forhold til eksempelvis træning og ernæring, også kaldet ortoreksi, og er det begyndt at tære på dit daglige liv med familie, job og venner, kan du på et misbrugscenter få hjælp til at skabe en mere harmonisk tilværelse. Som før nævnt er afhængighedens anatomi ganske universel uanset objektet for misbruget. Og vælger du det rette misbrugscenter vil du hurtigt opdage hvori årsagen til netop din afhængighed består.

Hos Behandlingscenter Stien kan du få hjælp til afvænning uanset misbrugets karakter. Du kan læse mere på Behandlingscenter Stiens hjemmeside behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder