En termisk kikkert til orientering og militæret

09 December 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Som regel markedsfører man en termisk kikkert til at blive brugt til jagt, da man får en stor fordel her, som mange mennesker, især dem med hang til jagt, nok har set frem til længe:

Man kan se i mørke og ikke nok med det, så kan man også se objekter af kød og blod ude i mørket klart og tydeligt gennem kikkert, da varmen i kroppen fra mennesker og dyr bliver lyst op, så man lettere kan få øje på den slags.

Vores forfædre skulle bare vide, hvor langt vi er nået med at kunne jage med udstyr, for det her kunne have gjort det markant lettere dengang at jage.

Og det heldige er, at byttet ikke kan se, hvor godt vi kan se.

Men nu nævnte vi netop, at man også kan se mennesker med sådan en kikkert, men nu skal man jo ikke jage mennesker – og dog.

image

En termisk kikkert kan lyse mange ting op i mørket

For det er jo et brugbart værktøj at bruge i militære operationer, hvis man skal ud at finde ud af, hvor fjenden gemmer sig henne, hvorfor man også har overført denne teknolog med nyttesyn og termisk visning til andre militære enheder.

Den her opfindelse gør også, at man lettere kan se, hvis der gemmer sig mennesker nogle steder i landskabet i mørket såsom undvegne forbrydere eller mennesker, der er forsvundet og ikke kan finde hjem.

Man kan også bruge den slags kikkerter, hvis man er på natteorientering eller løb i mørket, hvor man bedre vil kunne se ens omgivelser og eventuelt se, om der er noget levende i nærheden, så man ved, om der er mennesker eller dyr tæt på en.

Således er det her en smart opfindelse, som man kan bruge til mange ting, og det bliver spændende at se, hvad det udvikler sig til.

More articles