En boligadvokat kan guide dig sikkert gennem dit boligkøb

01 September 2019
Astrid Pedersen

editorial

Når du har fundet den bolig, du og din familie har drømt om, kan det være fristende bare at slå til med det samme. Du bør dog sikre dig, at købsaftalen er forsynet med et advokat forbehold, inden du underskriver. Et advokat forbehold giver dig ret til at læse al relevant dokumentation, som hidrører fra den pågældende bolig, igennem forud for den endelige overtagelse. Dette betyder, at du med et advokat forbehold kan ”reservere” boligen i fjorten dage, inden for hvilke du har ret til at springe fra handelen uden at det koster dig noget.

Få hjælp fra en boligadvokat til gennemlæsning af dokumentation

Du bør hernæst – hvis du ikke allerede har gjort det – få kontakt til en dygtig og erfaren boligadvokat, han eller hun kan nemlig hjælpe dig med at læse denne dokumentation igennem med kritiske øjne, og hurtigt spotte faktorer, som kunne risikere at have indflydelse på din beslutning om købet af boligen.

Det kan for eksempel være, at referater fra generalforsamlinger i ejer eller andels foreningen, eller dennes budgetter og regnskaber, afslører dårlig og mangelfuld drift eller en usund økonomi i foreningen – for eksempel i form af tvivlsomme eller usikre lån. Dette kan påvirke dine månedlige bidrag til de fælles udgifter, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på denne slags formaliteter.

Som huskøber kan du komme ud for, at der eksempelvis er kommunale planer om bygger i eller eksproprieringer i dit lokal område, hvilket kan komme til at påvirke boligens værdi. Dette er også værd at tage med i det store regnskab.

En boligadvokat vil hurtigt kunne gennemskue disse faldgruber, og på baggrund af sin gennemlæsning af dokumenterne levere saglig og nøgtern rådgivning og vejledning omkring dit boligkøb. På den måde kan du undgå, at dine boligdrømme bliver til mareridt. Læs mere på eboligadvokat.dk

More articles