Derfor skal du skifte filter i din luftrenser

02 September 2021
Steffen Hansen

Frisk luft er fantastisk. Det hjælper en med at få ilt til hovedet, og det kan være med til, at man bliver mere frisk og mere produktiv. Derfor kan det være, at du har købt en luftrenser, så du kan få luft i dit hjem, som stod du i de norske fjelde. I dette indlæg vil vi komme ind på, hvorfor du skal huske at skifte dit filter i din luftrenser.

Filteret er ikke bare et filter

Afhængig af hvilken type luftrenser du har købt, så har filteret i den også nogle forskellige funktioner. Hvis du har købt en, som også renser luften ift. fugt, så er filteret lavet, så det kan fange fugten og få den ud af luften. Er det uden fugtrenser, så er det blot lavet, så den fanger de partikler i luften, som forurener den. Derfor er det vigtigt, at man skifter sit filter i ny og næ, så det ikke er “fyldt” og derved ikke renser lige så godt.

Hvis du vil finde et filter til din luftrenser, så kan du finde forskellige filtre online eller i en butik. Vi anbefaler, at man kigger på en hjemmeside som billigfilter.dk, hvor de har et stort udvalg af filtre.

Luftrenseren advarer dig

Hvis du har en af de nyere modeller af en luftrenser, så har den en funktion, så den måler hvor meget af filteret der er brugt. Denne funktion vil derfor advare dig, hvis den er tæt på der, hvor der ikke er mere power tilbage i filteret. Er det en af de helt nye, så kan du typisk koble luftrenseren op med en app, og derved få en notifikation, når filteren er tæt på at skulle skiftes.

Når du får en notifikation er det så blot at bestille et nyt filter, som passer til din model, og udskifte det, når det andet filter løber tør for “juice”.

More articles