Derfor bør du lave et budget inden du låner penge online

11 February 2020
Silje Hansen

editorial

Der er rigtig mange danskere der hvert år optager et lån online. Der findes mange forskellige lånemuligheder og typer af lån, hvorfor det også er blevet nemmere og smartere at låne penge online, end at gå ned i sin bank. Du får svar allerede efter få minutter, og hvis din ansøgning bliver godkendt, kan du allerede forvente at få pengene udbetalt samme dag eller allerede dagen efter.

Du behøver hverken stille sikkerhed eller lavet budget for at blive godkendt til at låne pengene. Det gør det dermed lettere at få godkendt et lån, således du kan løse dit behov med de penge du skal bruge. Selvom det ikke er et krav at du indsender et budget, så kan det alligevel være en god ide over for dig selv. Et budget giver dig et indblik i din økonomi. På denne måde finder du frem til, hvad du har af udgifter og indtægter hver måned. Du ved dermed med sikkerhed, hvad dit rådighedsbeløb er, når du skal ansøge om et lån. Her afdrager du typisk månedligt, hvorfor det er ideelt med et budget. 

Hvordan laver du et budget?

Når du skal lave et budget behøver du ikke at gå længere tilbage end de seneste 6 måneder. Her får du et retvisende billede af dine indtægter og udgifter du har haft hver måned på det seneste. Der er naturligvis de faste indtægter i form af din løn og evt. andet, men der er også faste udgifter du har hver måned. Ved at gennemgå dine transaktioner de seneste 6 måneder, har du hurtigt og nemt et overblik over dine faste udgifter hver måned på husleje, bil, forsikringer, mad, abonnementer og diverse. Her er det en god ide at regne efter eller tillægge en buffer hver måned til ekstra udgifter.

Vi anbefaler altid at du laver et budget, der giver dig et reelt billede af dit rådighedsbeløb, inden du skal lån penge online.

More articles