Den gode maler – Til den rigtige pris

12 February 2020
Lykke Holzmann Søby

editorial

De fleste husejere ansætter en professionel til at male deres hus. Men hvordan kan man være sikker på at man får fat i den rigtige maler, der gør et godt stykke arbejde?

Det er for det første en god ide at mødes med malerne først. Ring til mindst tre forskellige entreprenører. (Venner og familie er gode referencekilder.) Og vær hjemme ved det første møde med dem. På den måde ved du, hvor lang tid hver maler tager for at vurdere opgaven. Jo længere tid han tager, jo mere realistisk er det skøn, du får. Selv en erfaren maler har brug for mere end en hurtig tur rundt i dit hus.

Forklar hvilke forventninger du har. Forberedelse er nøglen. Hvis du vil have en overflade, der er fri for ujævnheder fra tidligere malingsjob, skal du fortælle det til malerne – og være parat til at betale ekstra. Men hvis du kan leve med nogle ufuldkommenheder, skal I være enige om, hvilket niveau af forberedelser der er acceptable og hvad der ikke er.

Få estimater. Få et skriftligt skøn fra de forskellige. Det bør omfatte en fordeling af arbejdskraft, materialeomkostninger, samt en detaljeret beskrivelse af mængden af ​​overfladeforberedelse, der vil blive udført.

Kontroller referencer og tidligere arbejde. Hent en liste med referencer fra hver enkelt maler, og ring til dem for at finde ud af om deres oplevelse. En historie med positive referencer er et godt tegn.

Få en komplet kontrakt. Kontrakten skal omfatte alle entreprenørens nøgleoplysninger: navn, adresse, kontor- og telefonnumre og licensnumre. Sørg for, at det klart fremgår af kontrakten, for eksempel hvad der er og ikke er inkluderet i opgaven.

Bed om en garanti. Maleren skal love at korrigere problemer, der opstår inden for to år efter, at opgaven er udført uden- eller for lave omkostninger. Hvis han fortæller dig, at malingen i sig selv har en garanti, skal du huske, at den ikke inkluderer arbejdskraft, hvilket er et langt dyrere forslag end materiale.

Vælg selv malingen. Din maler prøver muligvis at overtale dig til at bruge en bestemt typer maling, han foretrækker, men brug den finish, du ønsker.

Få flere gode tips om hvordan man finder den rigtige maler, eller hyr en god maler på https://malerkanonen.dk/maler/ 

 

More articles