Hvis muligt: lad facadeskiltet ligge, til du kan hænge det op

Hvis muligt: lad facadeskiltet ligge, til du kan hænge det op

Længe har du gået og haft en drøm om, at du tarvelig og sørgeligt skilt ude foran din butik skulle udskiftes.

Det gamle skilt over døren er falmet så meget, at det kun er gamle kunder, som egentlig kan finde frem til dig; de nye siger, at de finder sig ved en tilfældighed, eller hvis de leder efter en butik af ens art på nettet og får anvist retninger – ellers havde man aldrig fundet det ved en tilfældighed.

Der er heller ikke så meget nostalgi over det gamle skilt, end at man kan pille det ned og gemme som et minde, for det kan i hvert fald ikke lokke kunder til.

Det passer ikke sammen med ens visuelle identitet, og det er snavset, beskidt og lettere ødelagt i et omfang, at du nu har besluttet dig for, at det er blevet tid til et helt nyt slags facadeskilt, og du har fundet det helt rette af slagsen.

Men her skal der lige lidt planlægning til, for selvom du har lagt en plan for og betalt, hvornår det nye skilt skal ankomme, så skal du ikke bare skynde dig ud og hive det gamle skilt ned.

Det ser så dumt ud, når forretninger holder åbne, mens de er midt i en overgangsfase, så lad hellere det gamle skilt hænge, til du får et nyt.

Når det nye facadeskilt så ankommer, så skal du også lige tjekke vejret, hvornår det bedst kan svare sig at hænge det nye op, samt om du kan få den fornødne hjælp til det.

Det ville være en skam at begynde at udskifte skiltet med det samme, hvis det begynde at blive uvejr kort tid efter.

Hvis nødvendigt, så luk butikken ned i nogle dage, mens du sætter facadeskiltet op og måske laver nogle andre forandringer, så du halvt om halvt kan præsentere en ny profil frem med din butik.