Hvad man kan undersøge med ultralydundersøgeser?

26 februar 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

De fleste mennesker forbinder nok en ultralydundersøgelse med, når en gravid kvinde skal undersøges for, hvordan det går med graviditeten, og man så kan komme til at se det lille foster for første gang.

For det er jo en slags klogt ekkolod, som der sender ultralyd ind i kroppen, og så sender den levende billeder retur, hvor man kan se, hvornår lyden kommer retur, der så viser sig som aftegninger i sort og hvid.

For mange forældre er det første gang, at de kan komme til at se deres lille barn, og selvom det ikke er som at se en videooptagelse, så er det næsten tilsvarende og det tætteste, som man kommer, indtil fødslen finder sted.

Man kan godt sammenligne denne slags behandling med en gammeldags form for ekkolod, som skibe bruger til at finde ud af, hvad der er nede på bunden, og de aftegninger kan så sige noget om, hvad det eventuelt er, og desto hurtigere de billeder komme retur, desto bedre er det.

ultralydundersøgelse

Man kan få vist meget med ultralydundersøgelser

Men det er faktisk meget mere end bare en graviditet, som man kan finde ud af nærmere om, når man bruger ultralydundersøgelser!

Man kan blandt andet undersøge bryster, hals, skuldre og mange andre dele af kroppen, så man kan se, hvordan det står til derinde.

Det kan jo give en idé om, om der er ved at opstå sygdomme via nogle symptomer, som man kan få øje på, eller der kan være noget, som der er kommet i klemme.

For at sammenligne med en røntgenundersøgelse så giver den mere et øjebliksbillede af, hvordan tingene ser ud, og det kan være meget praktisk i nogle tilfælde, men andre gange vil man gerne kunne kigge rundt for at se sagen fra flere vinkler.

Og det er immervæk en bedre ting, end at man skal hen at skære vedkommende op for at se, hvordan tilstanden er!

Flere Nyheder