Genskab dit smukke gulv med en professionel gulvafslibning i Taastrup

27 december 2018
Astrid Pedersen
Genskab dit smukke gulv med en professionel gulvafslibning i Taastrup

Et trægulv er ikke blot et trægulv. Der er for det første forskel på de forskellige træsorter, som anvendes til at fremstille trægulve. Og så er der selve metoden, hvormed trægulvet er lagt. I visse typer bolig, for eksempel de smukke funkis- eller patricier villaer, er gulvet belagt med smukt og dekorativt sildebens parket. I ældre huse (især i gamle fiskerlejer) findes der stadig originale skibsplanker af kraftigt egetræ. Den klassiske murermester villa er typisk forsynet med et lige så traditionelt bræddegulv – og i nyere huse vil trægulvet typisk være fremstillet af eg, bøg eller fyr.

Dit trægulv fortjener den rette behandling

Lige som der er forskel på trægulve, er der også bred varians i forhold til hvorledes man har ladet sit trægulv behandle. Som regel vil et sildebens parket gulv være behandlet med bonevoks, hvor plankegulve, som ofte er fremstillet af ekstremt lækkert træ med masser af smukke og unikke features, vil have modtaget en behandling med lud, sæbe eller olie.

Disse typer behandling er nemlig kendt for at fremhæve det særegne i træet, således at dettes personlighed skinner igennem, i modsætning til lak eller maling, som forsegler træværket. Men hvor lak eller maling samtidig beskytter træværket effektiv imod slid, er især sæbebehandlede trægulve særdeles plejekrævende. Sæbebehandlet træ skal vaskes op til flere gange om ugen med særligt plejende sæbe for at bevare beskyttelsen, og bibeholde det smukke udseende og silkematte overflade.

Trægulvet bliver som nyt med en gulvafslibning

Skulle det ske, at dit sæbebehandlede gulv er gået hen og blevet så slidt, at der er opstået pletter, skrammer og misfarvninger i det før så kønne træværk, kan du begynde forfra med en grundig gulvafslibning. Hos Gulvkanonen finder du dygtige håndværkere, som kan hjælpe dig med en effektiv og billig gulvafslibning med en dertil hørende efterbehandling efter eget valg.

Flere nyheder