Chili con carne – mad til rigtige mænd

07 februar 2019
Astrid Pedersen
Chili con carne - mad til rigtige mænd

Skal du holde mandeaften – måske i anledning af Superbowl, klubmesterskaberne i fodbold, eller blot generel hygge og øl med drengene – og mangler du inspiration til, hvad du kunne servere ved en sådan anledning? Så er Chili Con Carne et rigtig godt bud. Chili Con Carne er nemt at lave samt hurtigt og billigt at købe ind til – og man skal virkelig gøre sig umage, før tilberedning af Chili Con Carne går helt galt.

Chili Con Carne – en ægte herre klassiker

Når Chili Con Carne har opnået så høj en popularitet blandt især den mandlige del af befolkningen, skyldes det til dels rettens tyngde og til dels krydderierne og de øvrige ingredienser, som går utroligt godt sammen med øl. Faktisk er der mange, som tilsætter øl eller porter til opskriften, når de laver Chili Con Carne. En stor fordel ved Chili Con Carne er nemlig, at man kan variere opskriften nærmest i det uendelige, og dermed tilpasse retten til sin egen smag og sine egne præferencer.

En anden fordel ved at vælge en ret som Chili Con Carne, når der kommer gæster – og middagen måske ikke er det primære fokus punkt – er, at retten kan laves på forhånd. Faktisk har Chili Con Carne bare godt af at stå og hvile på komfuret under tætsluttende låg i et døgns tid – retten skal blot varmes godt igennem inden servering. På den måde trækker smagsstofferne ind i hinanden på langt mere effektiv vis. Og du slipper for at svede over komfuret på selve dagen.

Det er nemt at lave Chili Con Carne

Når du skal købe ind til Chili Con Carne, skal du blot købe hakket oksekød, løg, hakkede tomater på dåse, hvide bønner og kidney bønner på dåse, koncentreret tomat puré og chili. Det tager højest en halv time at snitte grøntsager og røre ingredienserne sammen – og du kan vælge at servere din Chili Con Carne med taco skaller og Creme Fraiche.

Læs hele opskriften på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/10355/chili-con-carne 

Flere nyheder